Ontwerp

 

Het productieproces start met het ontwerp. Als klant beschikt u over een tekening, schets, een voorbeeld (stuk) of een idee. BREECAST PRODUCTS gaat eerst de beste gietmethode analyseren voor uw project. Nadien helpen wij  u indien nodig met het ontwerpen in 3D en maken we voor u de kant-en-klare tekeningen in 3D. Van zodra het ontwerp is goedgekeurd wordt het vormgereedschap gemaakt in ons eigen atelier. Dit type vormgereedschap wordt door ons snel en precies met CAD CAM gefabriceerd. Deze gereedschappen zijn ofwel een modelplaat uit kunststof voor organisch gebonden zand ofwel een coquille uit gietijzer. Wij produceren kwalitatief hoogwaardige producten op de meest kostenefficiënte manier. Na analyse kunnen wij volgens uw wensen eerst een prototype maken.

 

Wat is prototyping?

 

Prototyping in de gieterij is één stuk of een kleine reeks als “voorbeeldstuk”. Voornamelijk dient dit om sneller een resultaat te kunnen laten zien. Het prototype wordt steeds in zand gegoten, met het gebruik van niet hernieuwbare gietvorm. En dit is een stuk goedkoper dan in een matrijs in gietijzer. Het uiteindelijke prototype kan je vasthouden, aan iemand tonen en heeft alle eigenschappen van het eindproduct. Het is te gebruiken voor feedback uit ‘the field’ of om reeds te vertonen op een beurs. Het prototype is steeds in aluminium.

De voordelen van rapid prototyping:

  • Tijd en kosten besparen – goedkoper en sneller een kleine reeks producten maken.
  • Ontwerpfouten minimaliseren. Met een fysiek model in de hand, is het mogelijk om snel inzicht krijgen in het product en aanpassingen te doen.
  • Op maat gemaakt product perfectioneren.

Het grootste voordeel van rapid prototyping is het vermogen om op maat gemaakte producten te ontwikkelen volgens de individuele vereisten. O-series zijn aldus mogelijk.